Depresia este un fenomen real! Dan Calotă | #MENtalks Ep 7
Salut, sunt DaddyCool, iar voi urmăriți #MENtalks, emisiunea în care bărbații își dau voie să se vulnerabilizeze și să arate că, dincolo de ce ne vrea societatea să fim, suntem tot oameni, cu sentimente, cu trăiri, cu provocări și cu dorința de a deveni cea mai bună versiune a noastră. Pentru familiile noastre, pentru partenerele noastre, pentru toți cei din jurul nostru.
În acest episod vom desluși multe din laturile psihicului bărbatului alături de psihoterapeutul Dan Calotă, mai ales că suntem în luna internațională a sănătății mintale a bărbaților și cred că e nevoie să punctăm și acest subiect. Să spunem stop etichetării greșite, demers pornit alături de prietenii noștri de la @AquaCarpatica partener de vorbe hidratante pentru suflet, cărora le mulțumesc tare mult pentru încredere și prietenie. Gustul purității se simte și mai bine, în misiunea de a educa și inspira bărbații din România să evolueze și să devină cea mai bună versiune a lor.
Ca să devin constant o versiune mai bună a mea, pun accent pe studiu și lectură, de fiecare dată când timpul îmi permite. Îmi place tare mult să citesc, dar pentru că nu pot să umblu tot timpul cu o carte în mână, am început să ascult audio book-uri, iar cel mai bun partener pentru o astfel de experiență este Voxa, cea mai mare librărie de audiobooks și e-books în limba română. Pe @voxa_ro sau în aplicația Voxa găsiți peste 70.000 de titluri care să vă inspire, iar cu jumătate de oră de ascultat pe zi, cultura voastră generală sau chiar imaginația va cunoaște o evoluție tare frumoasă.
De asemenea, voi puteți asculta podcastul #MENtalks EXCLUSIV pe voxa.ro, în categoria PODCAST.
Săptămâna aceasta vă recomand cartea „Creierul și inteligența emoțională. Noi perspective”, scrisă de Daniel Goleman.
În ultimii ani, cunoştinţele despre bazele neurologice ale inteligenţei emoţionale s-au înmulţit considerabil datorită noilor studii din neuroştiinţe. În această carte, Daniel Goleman reuneşte cele mai relevante informaţii despre dinamica neuronală care susţine formarea și dezvoltarea abilităţilor ce depind de inteligenţa emoţională. Veţi descoperi: diferenţele dintre inteligenţa emoţională şi IQ; dinamica neuronală a creativităţii sau care trebuie să fie starea ideală a creierului pentru a atinge performanţe optime.
Și pentru că tot discutăm despre creier, să începem să-l deslușim alături de invitatul meu.
Aștept comentariile și părerile voastre. Unde-s mulți, puterea crește! 🙂
Post a comment