Ce este terapia – 3 mituri comune
Aproximativ 1 din 5 adulți se confruntă cu probleme de sănătate mintală în fiecare an. Cu toate acestea, mai puțin de jumătate primesc tratament. Există încă bariere care îi împiedică pe oameni să caute ajutor pentru sănătatea mintală înainte de a ajunge la o criză.
Acest aspect poate fi ca o moștenire a modului în care sănătatea mintală era tratată în filmele și emisiunile TV vechi sau poate că sunt normele din familiile noastre de a păstra tăcerea despre problemele noastre. Indiferent de motiv, este esențial să înțelegem importanța îngrijirii sănătății mintale pentru bunăstarea noastră.
Ce Este Terapia?
Terapia este procesul în care o persoană și un specialist autorizat lucrează împreună pentru a aborda problemele și dificultățile persoanei. Terapeutul folosește pregătirea academică și clinică pentru a asculta fără a judeca și pentru a înțelege cauzele profunde ale gândurilor, sentimentelor și comportamentelor persoanei.
Scopul terapeutului este de a oferi strategii pentru a schimba tiparele de gândire și comportament nesănătoase, ajutând persoana să se concentreze pe o mentalitate sănătoasă și să dezvolte abilități mai bune de coping.
3 Mituri Comune Despre Terapie
1.Terapia este doar pentru persoanele cu boli mintale clinice
Terapia este pentru absolut toată lumea. Ea poate ajuta și la rezolvarea problemelor persistente care nu se îmbunătățesc, chiar și atunci când încerci să le schimbi. Ar trebui să iei în considerare terapia dacă ai:
- Un sentiment copleșitor de tristețe și neajutorare care nu dispare
- Probleme în echilibrarea sarcinilor și cerințelor de la muncă și familie
- Griji excesive sau te simți constant tensionat
- Probleme cu somnul
- Dificultăți în rezolvarea problemelor sau gestionarea stresului
Acestea sunt doar câteva semne că ar putea fi timpul să încerci să mergi la terapie. Este un mod de a ne ajuta să învățăm să facem față mai bine și să ne îmbunătățim starea de bine.
2.Terapeuții trebuie să fie medici
Nu toți terapeuții sunt medici, dar toți au pregătire academică și clinică specializată. Aceștia petrec ani de zile învățând să înțeleagă gândurile și emoțiile și să trateze probleme complexe. Ei ajută oamenii să dezvolte abilități mai bune de coping și obiceiuri mai eficiente pentru a trăi vieți fericite și productive. Terapeuții pot avea diverse titluri, licențe și specializări, ceea ce poate fi confuz.
Oferă-ți mai mult timp în procesul de căutare, dacă asta duce către siguranța ta și decizia finală de a merge.
3.Nu ai nevoie de terapie pentru problemele cotidiene
În realitate, terapia poate fi utilă pentru problemele cotidiene. Poate fi utilă ori de câte ori calitatea vieții tale nu este ceea ce vrei să fie. Poate că te simți stresat și anxios din cauza muncii, a unui cuib gol sau a problemelor de relație. Schimbările de viață, indiferent de dimensiunea acestora, pot fi dificile pentru mulți oameni.
Un terapeut te poate ajuta să faci față schimbărilor pe care le aduce viața, într-un mod sănătos și productiv. Discutarea gândurilor și comportamentelor tale te poate ajuta să procesezi emoțiile. Terapia te poate ajuta să dezvolți o mentalitate mai sănătoasă și abilități de coping, astfel încât să te simți mai bine.
De ce Ar Trebui să Alegi Terapia?
Terapia este utilă pentru mulți oameni. Poți dezvolta o mai bună autocunoaștere și să dobândești instrumentele și abilitățile necesare pentru a trăi o viață mai încrezătoare și echilibrată. Un terapeut poate recomanda obiceiuri sănătoase pentru starea ta de bine.
Cum Aleg un Terapeut Bun?
Când faci terapie, lucrezi îndeaproape într-o relație de încredere. Așadar, este important să ai o potrivire bună cu terapeutul tău. Ai o conversație inițială pentru a vedea dacă te simți confortabil cu persoana respectivă. Îți oferă încredere? Pune întrebări despre zona lor de expertiză, pregătirea lor și experiența lor în tratarea problemelor similare cu ale tale.
Alege un terapeut care este specializat în zona în care ai nevoie de ajutor. Sunt mulți factori de luat în considerare atunci când cauți un terapeut. Nu fi timid în a pune întrebări pentru a afla ce ai nevoie pentru o potrivire bună. Meriți asta!
Articol scris de Ana-Maria B.
Post a comment