
Georgiana Fințescu – „Eșecurile personale sunt cei mai buni profesori!”

Georgiana Fințescu: Sunt fostă corporatistă și, atunci când lucram cu program de la 9:00 la 18:00, nu aveam niciodată stare. Voiam să ies din birou, să plec în delegații, să cunosc cât mai multă lume. Am crezut tot timpul că sunt om de vânzări. Până când, o bună prietenă, Gina Mihai, mi-a „forțat” mâna să intru în industria evenimentelor. Industrie din care nu mă gândeam vreodată că o să fac parte, chiar dacă o admiram de la distanță.
La 30 de ani am făcut schimbarea. Mai întâi cu teamă, pentru că era un domeniu cu totul nou. Dar mai apoi mi-am dat seama că organizarea evenimentelor, mai mici sau mai mari, reprezintă bucurie pentru mine. Și că sunt și foarte bună la lucrul ăsta. La începutul drumului am avut norocul să-l am coleg pe Dani Simion (grupul Fratelli și Streetfood Festival), care mi-a pasat din experiența lui, iar acasă îl aveam pe Dan (Fințescu – om de radio), care mă susținea.
„Obișnuiam să spun despre mine că nu sunt creativă, însă, de fapt, eu eram singura care nu-I dădea voie propriei mele creativități să iasă la suprafață.
Am suferit o perioadă de sindromul impostorului, dar, văzând câtă încredere îmi acordă partenerii mei, am realizat că sunt doar un om care și-a găsit vocația un pic mai târziu în viață. Iar ceea ce am făcut înainte de evenimente reprezintă un atu în noul meu domeniu de activitate.”
Georgiana Fințescu: Industria în care activez eu este plină de provocări și-mi este un pic greu să pun degetul pe ceva anume. Am emoții înaintea fiecărui eveniment și verific de foarte multe ori informațiile, astfel încât să nu apară vreo greșeală. Am avut norocul să fiu înconjurată de profesioniști. Aici vorbesc și despre colegii de breaslă, dar și de clienți, astfel încât am reușit să depășim obstacolele apărute.
„Poate cea mai mare provocare de până acum a fost perioada pandemiei, când abia deschisesem agenția în forma în care este și astăzi.”
Dar am avut norocul de parteneri care și-au dorit evenimente, chiar dacă ele erau ținute după cum spunea legislația. Recunosc, însă, că a fost greu să ai activitatea atât de îngrădită, mai ales la început de drum. Am reușit, totuși, să-mi păstrez calmul și să rămân cât mai ancorată în realitate, astfel încât să pot găsi variante prin care să-mi desfășor activitatea.
Cum ai reușit să echilibrezi viața personală cu cea profesională?
Georgiana Fințescu: Hehe, mi-aș dori să pot spune că am reușit să găsesc echilibrul în direcția asta. Aștept să-mi dea cineva tips & tricks despre cum să ajung acolo în permanență. Încerc, și de cele mai multe ori reușesc, să-mi dau mai mult timp mie și să ascult ce mi-a spus terapeuta mea: ca la 6 săptămâni de muncă să-mi dau câteva zile de pauză.
„În relația cu partenerul, uneori este destul de dificil să echilibrăm viața personală cu cea profesională”.
Avem un business împreună și, uneori, uităm că serile sunt ale noastre, nu ale afacerii noastre. Dar avem grijă să ne dăm timp, să stăm de vorbă, să ne uităm unul la celălalt, să luam o cină tihnită împreună și să ne plănuim viitorul. Și, mai ales, să descoperim în permanență lucruri noi unul la celălalt. Mă ajută, ca și pe tine, Robert, călătoriile. Acolo este locul în care mă încarc cel mai mult și aflu foarte multe lucruri noi despre partenerul meu.
Georgiana Fințescu: În industria noastră cred că seriozitatea este esențială. La fel de important este să fii prezent, fie că vorbim despre întâlniri cu partenerii sau despre eveniment în sine.
„De curând am învățat că limitele în business sunt foarte sănătoase și utile. Mai cred că în momentul în care un partener îți pune în brațe un eveniment, trebuie să te dedici și să te implici 100%.”
În industria noastră se poartă foarte des pasarea responsabilității, așadar consider că dacă ești onest, e important să-ți recunoști greșelile și să găsești cele mai bune soluții pentru îndreptarea lor.
Georgiana Fințescu: Să-și păstreze feminitatea, dacă se duc spre un domeniu unde bărbații sunt majoritari. Să nu uite vreo secundă de ce vor să devină antreprenori. Să nu se sperie de momentele în care nimic nu pare să funcționeze. Pentru că ele vor trece, dacă muncești mult.
„Da, antreprenoriatul vine cu mult mai multă muncă, dar vine cu o reașezare a vieții.”
Poți oricând să iei un prânz prelungit cu prietena ta sau te poți duce la ora de pilates la 12:00 și, oricând ai nevoie, poți ieși la o plimbare prelungită în parc. Iar dacă într-o zi te trezești și vrei să faci altceva în afară de muncă, îți poți da liber fără să ceri voie altcuiva.
Antreprenoriatul este cel mai satisfăcător mod prin care îți testezi limitele și care te face în permanență să te întorci la tine. Să nu uitați niciodată de ce faceți ceea ce faceți și să vă bucurați la fiecare pas!
Georgiana Fințescu: Pentru mine job înseamnă administrarea și dezvoltarea propriei afaceri. Ceea ce e frumos, dar foarte greu și riscant. Încerc să mă port cu fiecare stakeholder al business-ului meu așa cum mi-aș dori eu să se comporte cu mine cineva, dacă rolurile ar fi inversate.
Un alt principiu extrem de important pentru mine este să fac mereu ceea ce am promis că voi face. Iar asta înseamnă să am grijă să nu promit niciodată mai mult decât pot duce.
Georgiana Fințescu: Cel mai mult mă motivează rezultatul muncii, atât emoțional cât și cel financiar. Citesc, nu pe cât de mult mi-aș dori, mă instruiesc, ascult foarte multe podcasturi pe teme diverse, mă uit la ceea ce fac străinii. Sunt foarte curioasă și mă gândesc activ la diverse proiecte pe care mi-ar plăcea să le fac și, la un moment dat, ajung să le și pun în practică. Mi-ar plăcea uneori să am energie pentru toate proiectele pe care mi le doresc.
Georgiana Fințescu: Cred că întrebarea aceasta este preferata mea. Anul acesta, pe 5 octombrie, organizăm prima conferință marca agenției noastre – ROOTS – Search for Self. Este o conferință dedicată oamenilor care sunt într-o permanentă căutare și dezvoltare a sinelui.
„Mergând în terapie cu soțul meu, am realizat că toate angoasele, fricile, neîncrederile vin din rădăcinile noastre. cred că acolo este locul în care trebuie să ne întoarcem, de fiecare dată când lucrurile nu funcționează așa cum ne dorim.”
Așadar, ne vedem pe 5 octombrie 2025, la Circul Metropolitan București. Unde o avem ca main guest pe Esther Perel, împreună cu Raluca Anton. Este visul meu de câțiva ani buni și iată că partenerul meu de viață și de business are încredere totală în visurile mele.
Georgiana Fințescu: Ador să gătesc și mă frustrează atunci când nu am timp. Mă plimb prin pădure sau prin parc, îmi place să stau la o cafenea și să privesc oamenii, citesc, mă văd cu ai mei, mă uit la seriale (si ele se uită la mine), mai nou croșetez (încă mi se încurcă ațele, dar nu-i bai), ascult muzică și, de cele mai multe ori, dansez. Uneori vizitez Bucureștiul care, pe cât e de aglomerat, pe atât de frumos e.
Georgiana Fințescu: „Mindhunter” – John Douglas & Mark Olshaker. Eu sunt pasionată de psihologie încă de când eram adolescentă și mă uit cu admirație către profileri, oamenii care au făcut o vocație din a înțelege mintea psihopaților.
Georgiana Fințescu: Încerc să nu uit niciodată care este motivul pentru care am ales meseria asta. Atunci când totul devine prea mult și prea greu, îmi dau pauză, mă detașez de stres. Mă ajută extrem de mult terapia și mă ajută să stau în permanentă legătură cu grupul meu de femei și cu familia.
Georgiana Fințescu: Să mă pot bucura de lucrurile care par neînsemnate sau care par că ni se cuvin, indiferent de factorii externi. Să am stabilitate și claritate emoțională și mentală. Să am grijă să-mi hrănesc grădina interioară cu lucruri și sentimente frumoase. Să am atenția îndreptată și către oamenii dragi mie. Să învăț să gestionez mai bine viața personală și viața profesională. Dar cred că, la final, bucuria de a trăi este succesul meu personal.
Georgiana Fințescu: Că timpul chiar vindecă, că este în regulă să plângi și să ceri ajutorul, că este absolut în regulă să te simți ca și cum ți-a căzut cerul în cap, dar și că este cel mai optim moment să lucrezi cu tine și cu rănile tale. Cred că eșecurile personale sunt cei mai buni profesori pentru propria dezvoltare.
Georgiana Fințescu: Trebuie să recunoaștem că suntem prinși cu toții într-un vortex și avem impresia că nu avem suficient timp pentru nimeni, dar chiar atunci avem cel mai mult timp. Eu cel mai bine mă calibrez atunci când petrec timp cu cei dragi mie. Părinții meu sunt pensionari amândoi și mă bucur că ei tot timpul își fac activitățile în funcție de timpul meu.
Vorbesc foarte mult cu sora mea și cu prietenele mele și încerc să nu treacă foarte mult timp între întâlniri. Ne ținem la curent cu tot ce se întâmplă în viețile noastre și cred că asta ne ajută să rămânem conectați. Armonia vine din fiecare dintre noi. Și cred că, până la această vârstă, mi-am rezolvat toate animozitățile cu cei apropiați. Acum doar ne bucurăm unii de alții.
Georgiana Fințescu: Cu șampanie, normal. 🙂 De fiecare dată mă felicit cu voce tare și-mi spun că sunt mândră de mine. Uneori mă premiez sau mai bine spus, îmi fac cadouri, îmi cumpăr flori sau ies la masă cu cei dragi. O sun pe sora mea, Irina. O sun pe Avin, sora mea din altă mamă. Îmi sun prietenele și împărtășesc cu ele.
Mulțumesc!
#WOMENtalks este un proiect susținut de către Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria:
Post a comment